fbpx
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Canada: Walvissen, grizzly’s en Vancouver

“Eén van de hoogtepunten tijdens mijn reis was de ontdekking van de Great Bear Lodge. Die omgeving met die meren is gewoonweg prachtig. Verder zal ook zeker de walvistour in Tofino bijblijven. Dat is een spectaculaire en unieke beleving. Eén keer is er een walvis heel dicht bij de boot naar lucht komen happen. Eigenlijk komen ze regelmatig uit het water. We hebben ze ook bij The Great Bear Lodge zelf gezien. En Vancouver, daar hebben we ook erg van genoten. Die moderne uitstraling, dat uitzicht over de haven en die meren die zo perfect geïntegreerd zijn in het stadsbeeld. Heel British Colombia is onwaarschijnlijk mooi.

Het moet een van de topreizen uit mijn leven zijn. Ik heb, denk ik, bijna geen andere plaatsen gezien die zo begeesterend zijn. Als ik iets moet opmerken dan zijn het misschien de afstanden. Er waren enkele dagen waarop we nogal wat kilometers moesten afleggen. Maar anderzijds krijg je als je een vlucht neemt natuurlijk niet echt een beeld van het leven zoals het is. Door de wagen te nemen, zie je veel van de natuur en doorkruis je die charmante dorpen. En het was geen gejaagde reis. Canada is zo’n immens land dus ik denk dat de verleiding groot is om te veel op te korte tijd te willen zien. Het ritme van deze reis zat goed.

Ik ben ook heel tevreden over de dienstverlening in het algemeen. Het was zeer professioneel georganiseerd. Voor onze volgende grote reis zal ik zeker aan Alloux denken.”

Yves